Original source · versioned page text
210055 - 327 Kinmond Creek Road, COOTHARABA - Ecological Assessment Report
Ecological Assessment Report
327 Kinmond Creek Rd, Cootharaba
Species Common NC Act EPBC Act Habitat Likelihood of Occurrence
Name Status Status
Unlikely – the site investigation determined that
Monarcha Spectacled Prefers thick understorey in rainforests, wet gullies
- MT, M this site does not support preferred habitat for
trivirgatus Monarch and waterside vegetation, as well as mangroves.
this species.
The Satin Flycatcher is found in tall forests, Unlikely – the site investigation determined that
Myiagra Satin
- MT, M preferring wetter habitats such as heavily forested this site does not support preferred habitat for
cyanoleuca Flycatcher
gullies, but not rainforests. this species.
Inhabits estuaries, tidal mudflats, sandspits,
saltmarshes, mangroves; occasionally fresh or
brackish lakes; bare grasslands near water (Pizzey
Unlikely – the site investigation determined that
Numenius Eastern and Knight, 2007). The Eastern Curlew breeds in
E CE, MW, M this site does not support suitable habitat for this
madagascariensis Curlew north east Asia and is a common summer migrant to
species.
Australian coastlines, although about 25% of the
population remains all year round (Finn et al. 2001
and 2007; Geering et al. 2007).
The Osprey is thinly distributed around the coast of
Australia where they forage for fish in fresh,
brackish, or saline waters of rivers, lakes, estuaries
and inshore coastal waters (Schodde and
Tidemann, 1993; NPWS, 2000). Nests are usually
located near a suitable area of foraging habitat and Unlikely – the site investigation determined that
Pandion haliaetus Osprey - MW, M are a bulky structure made from piled sticks, often this site does not support suitable habitat for this
positioned in a tall dead tree or artificial structures species.
such as telecommunication towers or poles
(Schodde and Tidemann, 1993; NPWS, 2000).
Breeding pairs defend breeding territory against
other Ospreys, and active nests are usually more
than 1 km apart (NPWS, 2005).
In east and south-east Australia, the Rufous Fantail
mainly inhabits moist, dense habitats including Possible – the site provides potentially suitable
Rhipidura Rufous
SL MT, M rainforests, riparian forests and thickets and wet habitat for this species. This species was not
rufifrons Fantail
sclerophyll forests with a dense understorey. When recorded on site during the site survey.
on passage, a wider range of habitats are used
PR20257_EA_327 Kinmond Rd, Cootharaba Page 46
See the original
The page text is free to read. Viewing or downloading an original file needs an account.
Log in to see the originalLog in to download the original file
Large file: the download may take up to a minute.
Searchable page text hides email addresses. Original files are unchanged and may show email addresses.