Skip to the record
The gold standard in government transparency.

Original source · versioned page text

MCU14/0056 - Attachment I -Environmental Report

of 92

Page text shows just the words. Original shows the document exactly as it was published.

Page text read automatically using OCR, there may be inaccuracies

Very large file: it may take a few minutes

The original of this document is very large (12.3 MB). Opening the original or downloading it may take a few minutes. Please be patient and don't click again. The page text is quick to read. If you are on mobile data, it is best to wait until you are on Wi-Fi.

                environmental management
              ecological assessment report

         Species Details                    Legislation                      Occurrence
                                                                                                                               Habitat Features
                                                                           Likely
                      Common                                                        Possible   Unlikely
 Scientific Name                    NCA Listing     EPBC Act   Confirmed     to
                       Name                                                         to Occur   To Occur
                                                                           Occur
Calyptorhynchus      Glossy         Vulnerable                                                            The species is uncommon although widespread
lathami lathami      Black-                                                                               throughout suitable forest and woodland habitats, from
                     cockatoo                                                                             the central Queensland coast to East Gippsland in Victoria,
                     (eastern)
                                                          E                                              and inland to the southern tablelands and central western
                                                                                                          plains of NSW, with a small population in the Riverina.
                                                                                                          This species is unlikely to occur on site due to lack of
                                                                                                          suitable habitat.
Ephippiorhynchu      Black-         Near                                                                  The Black-necked Stork inhabits wetlands, such as
   s asiaticus       necked         Threatened                                                            floodplains of rivers with large shallow swamps and pools,
                     Stork                                                                                and deeper permanent bodies of water. Occasionally
                                                                                                         individuals will stray into open grass, woodland areas or
                                                                                                          flooded paddocks in search of food.
                                                                                                          This species is unlikely to occur on site due to lack of
                                                                                                          suitable habitat.
   Climacteris       Red-           Near                                                                  The species inhabits forests and woodlands, along
    erythrops        browed         Threatened                                                            watercourses and in gullies, to c.1,500 m, and its densities
                     Treecreeper                                                                          are highest in wet sclerophyll forests in the gullies of
                                                                                                          foothills and dry sclerophyll forests on ridges in
                                                                                                         mountainous areas. It is almost entirely insectivorous, and
                                                                                                          lives in territorial pairs or groups of 3-4 adults that breed
                                                                                                          co-operatively and forage together loosely.
                                                                                                          This species is unlikely to occur on site due to lack of
                                                                                                          suitable habitat.
                                                                                                          Little Terns inhabit sheltered coastal environments,
                                                                                                          particularly those areas with exposed sandbanks or
                                                                                                          sandpits. They nest in sandpits, banks, ridges or islets in
Sternula albifrons    Little tern   Endangered                                                           sheltered coastal environments. Foraging occurs within
                                                                                                          shallow waters of estuaries, coastal lagoons and lakes.
                                                                                                          This species is unlikely to occur on site due to lack of
                                                                                                          suitable coastal habitat.
  Melithreptus       Black-         Near                                                                  The Black-chinned Honeyeater is found in the upper levels
    gularis          chinned        Threatened                                                            of open eucalypt forests and woodlands dominated by
                     Honeyeater                                                                          box and ironback eucalypts. It is often found along
                                                                                                          waterways, especially in arid and semi-arid areas and in
                                                                                                          northern Australia. It is occasionally seen in gardens and

   saunders havill group
age 60
Log in to download the original file

MCU14_0056 - Attachment I -Environmental Report.pdf · 12.3 MB (very large file)

Very large file: the download may take a few minutes. If you are on mobile data, it is best to wait until you are on Wi-Fi.

Searchable page text hides email addresses. Original files are unchanged and may show email addresses.

The supporting record

Open full page ↗

Source document

Analyse documents ↗Open full page ↗

My Comparisons

Choose two to four records of the same kind. Drag using a handle or use the “Compare” buttons.

Your selected records are saved in this browser for your account. Results use the filters on the page where you choose “Compare selected”.