Original source · versioned page text
Ecological Assessment Report
Attached to the e-mail MCU16/0081 Bushfire report, Survey, Ecological Assessment Report Email 2 of 3.
J000206-002-R-Rev1 June 2016
EPBC
NC Act Potential to occur in the Recorded
Scientific Name Common Name Act Habitat***
Status* project area Sightings****
Status**
Rainforest, varying from low riverine monsoon forest to
lowland and high-altitude tall rainforests. Lowland
rainforests of southeast Queensland. These rainforest
Cyclopsitta diophthalma coxeni Coxen's Fig-Parrot E E,M Unlikley Not Recorded
block are isolated, surrounded by eucalypt forest or
woodland into which fig-parrots venture for only very short
distances.
The Tristan albatross is a marine, pelagic seabird. It
forages in open water in the Atlantic Ocean near the Cape
Diomedea exulans exulans Tristan Albatross SL E, M, MA Unlikley Not recorded
of Good Hope, South Africa. It sleeps and rests on ocean
waters when not breeding
Gibson's Albatross is marine, pelagic and aerial. In the
Antarctic, it occurs in open water, and rarely enters the belt
Diomedea exulans gibsoni Gibson's Albatross V V, M, MA Unlikley Not recorded
of icebergs region. In late summer, it may approach the
edge of the pack-ice
he Wandering Albatross is marine, pelagic and aerial. It
Diomedea exulans (sensu lato) Wandering Albatross V V, M, MA occurs where water surface temperatures range from -2° to Unlikley Not recorded
24°C
Tree-lined watercourses, surrounding open country, lightly
Erythrotriorchis radiatus Red Goshawk E V wooded foothills. Nests in trees taller than 20m within 5 km Potentially, may over fly. 5 km
of permanent watercourse wetland.
Beaches, shallow reefs and tidal flats; more common in
Esacus magnirostris Beach Stone-surlew V MA Unlikley 5km
undisturbed areas.
The Lesser Frigatebird breeds on small, remote tropical
and sub-tropical islands, in mangroves or bushes, and
Fregata ariel Lesser frigatebird SL M, MA even on bare ground. It feeds mainly on fish (especially Unlikley 5 km
flying-fish) and squid, but also on seabird eggs and chicks,
carrion and fish scraps
The White-bellied Storm-Petrel occurs across sub-tropical
and tropical waters in the Tasman Sea, Coral Sea and,
possibly, the central Pacific Ocean (Harrison 1983; Hutton
1991; Marchant & Higgins 1990). In the non-breeding
Fregetta grallaria grallaria White-bellied Storm-Petrel SL V Unlikley Not recorded
season, it reaches and forages over near-shore waters
along the continental shelf of mainland Australia (Holmes
1977; Priddel 1996). It breeds, in Australian territory, on
offshore islets and rocks in the Lord Howe Island group
Core Consultants
See the original
The page text is free to read. Viewing or downloading an original file needs an account.
Log in to see the originalLog in to download the original file
Large file: the download may take up to a minute.
Searchable page text hides email addresses. Original files are unchanged and may show email addresses.